Офіційний сайт Немерченської сільської ради
Четвер, 28.03.2024, 23:16
Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS
Головна | Нове в законодавстві | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 30 » Квартири будуть реєструвати нотаріуси
10:10
Квартири будуть реєструвати нотаріуси
З 1 січня 2013 року в Україні набуває чинності закон, згідно з яким БТІ не буде реєструвати перехід права власності на квартиру. Цю функцію тепер будуть виконувати нотаріуси. Також буде створено Єдиний державний реєстр.

І це, мабуть, справжній новорічний подарунок. Закон, безсумнівно, спростить життя українцям: документи на реєстрацію нерухомості можна буде подавати в електронному вигляді, строки на реєстрацію скоротили з 14 до 5 днів, крім того, оформити документи можна буде в будь-якому місті, незалежно від місця знаходження квартири або будинку. Але найголовніше: тепер покупцеві не потрібно буде після угоди йти в БТІ і стояти в чергах, щоб зареєструвати куплену квартиру.

Ще один важливий момент: обов'язкова технічна інвентаризація квартири, що продається також скасовується. Це означає, що покупець може придбати нерухомість з незаконним переплануванням.

"Це сама осудна реформа за всі роки української незалежності, - запевнила адвокат Тетяна Монтян, - Це страхітливе позорище, що ми остання європейська країна, яка ввела реєстр і кадастр. Насправді, всім поколінням наших політиків треба вбитися об стіну намазаний отрутою від сорому і ганьби, що це сталося тільки зараз ".

Тепер тільки залишається подивитися, яким буде виконання цієї реформи. Як відомо, навіть найкращий закон можна зарубати в процесі виконання. Монтян не виключає, що БТІ буде саботувати реформу. Адже у них забрали "дуже жирну шкварку" без якої або компенсації.

"БТІ можуть не видавати інформацію нотаріусам, у них на даний момент вся інформація про майнові права, а реєстр девственно чистий. І він буде наповнюватися по ходу п'єси. У нас буде так звана спорадична реєстрація: хто прийшов, кому треба провести відчуження, той і реєструється ", - прогнозує Монтян.

Втім, без роботи БТІ не залишиться. Буде займатися своїми прямими функціями - проводити технічну інвентаризацію (видачу та оновлення техпаспортів) і оцінювати майно ...



За матеріалами ru.tsn.ua

Переглядів: 704 | Додав: holtyan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright holtyan © 2024